FLAŞ HABER:
Ana Sayfa 7.07.2025

Kahreden haber: Şehit sayısı 12’ye yükseldi

2 / 2

İlk olarak 6 Temmuz akşamı yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bulunan 852 Rakımlı Tepe’de, bölücü terör örgütü tarafından kullanılan bir mağarada gerçekleştirilen arama-tarama faaliyeti sırasında 19 askerin metan gazına maruz kaldığı, yapılan tüm müdahalelere rağmen 5 askerin şehit olduğu duyurulmuştu.

SABAH SAATLERİNDE ŞEHİT SAYISI 8’E YÜKSELDİ

MSB tarafından 7 Temmuz sabah saatlerinde yapılan ikinci açıklamada, üç askerin daha metan gazından etkilenerek şehit düştüğü ve şehit sayısının 8’e yükseldiği bildirildi. Bakanlık, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT SAYISI 12 OLDU

Günün ilerleyen saatlerinde Milli Savunma Bakanlığı bir açıklama daha yaparak şehit sayısının 12’ye yükseldiğini duyurdu. Konuyla ilgili detaylı bilgilendirme yapılmazken, kamuoyuna gelişmelerin paylaşılacağı belirtildi.

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ

MSB’nin önceki açıklamasında, 6 Temmuz tarihinde şehit olan beş kahraman askerimizin isimleri şu şekilde açıklanmıştı:

Üsteğmen Ege Akar

Astsubay Abdurrahman Akdoğan

Piyade Er Mahsun Yeşildemir

Piyade Er Ahmet Kuşak

Piyade Er Özkan Özkanlı

Sonraki saatlerde şehit olan 3 askerin kimlikleri de kamuoyuyla paylaşıldı. Ancak 12’ye yükselen toplam şehit sayısına ilişkin isimlerin tamamı henüz açıklanmadı.
kaynak: yenigiresun

Resim

Setur trivagoo bursa kis trivago tatil uludag bungalov palandoken kar kis otel hotel 0331

Tema Tasarım | Osgaka.com